Share


EXTRACT – YOUNG ART PRIZE – CPH 2014
6. december 2014 – 25. januar 2015


En gruppe talentfulde, nyuddannede danske og internationale kunstnere er i fokus på prisudstillingen EXTRACT, hvor Kunstforeningen GL STRAND fortsætter traditionen med at fejre den nye generation af kunstnere. Udstillingen samler denne gang seks kunstnere og en kunstnerduo, der er håndplukket fra sommerens afgangsudstillinger ved førende kunstakademier i USA, Schweiz og Danmark. Med deres bidrag til EXTRACT er kunstnerne samtidig nomineret til EXTRACT prisen, der overrækkes til vinderen på selve åbningsdagen d. 5. december. Prisen lyder på et rejselegat på 50.000 kr. og en soloudstilling i GL STRAND. Modtageren af EXTRACT-prisen udpeges hvert år af en international jury, og i år består den af kurator Poppy Bowers fra Whitechapel Gallery i London, kurator Anne Dressen fra Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, billedkunstner John Kørner og GL STRANDs direktør Helle Behrndt.

På årets EXTRACT kan man gennem syv mindre solopræsentationer opleve en bred vifte af medier som video, fotografi, skulptur, installation, tegning, maleri og broderi. Også tematisk rummer udstillingen en rig spændvidde, som bringer os rundt i poetiske sydstatsportrætter, spektakulære interaktioner, spøgelsestableauer, turismens billedkultur, akustikkens psykiske dimensioner, det moderne livs dekadente fantasier og geopolitiske konsekvenser i Sydkorea. Trods stor variation i udtryk og indhold gælder det for alle kunstnerne, at de udfordrer deres specifikke medie gennem en kritisk og reflekterende tilgang til det indholdsmæssige materiale.

EXTRACT udgør en platform, hvor nyuddannede kunstnere kan videreudvikle deres arbejde og danne nye internationale netværk. Udvælgelsen af kunstnere sker hvert år på baggrund af besøg ved fem afgangsudstillinger i Danmark og udlandet og med afsæt i de værker, som kunstnerne har præsenteret her. Vi har i år udvalgt kunstnere fra de tre danske kunstakademier, Det Kgl. Danske Kunstakademi i København, Det Jyske Kunstakademi i Aarhus og Det Fynske Kunstakademi i Odense samt de to internationale skoler, det amerikanske kunstakademi Rhode Island School of Design i Providence (RISD), USA og Zürcher Hochschule der Künste i Zürich (ZHdK), Schweiz. Som USA's ledende kunstakademi har RISD igennem årene uddannet nogle af landets største nulevende kunstnere og tiltrækker årligt kunstnere fra hele verden. ZHdK indtager en eksperimenterende position i Schweiz og har, ligesom RISD, et stort internationalt optag på Master-uddannelsen.

Kunstnerne på EXTRACT – YOUNG ART PRIZE – CPH 2014 er:
Selini Halvadaki (DK), Jens & Morten (N/DK), Sophia Narrett (USA), Amanda Nedham (CAN/USA), Kika Nicolela (BRA/B), RaMell Ross (USA) og Anna Samsøe (DK)

EXTRACT Prisen er doneret af Det Obelske Familiefond.

Morten Schelde – Red Noise Meditation
27. september 2014 – 18. januar 2015

Den danske billedkunstner Morten Schelde har tegningen som sit foretrukne medie. Med udstillingen Red Noise Meditation bevæger han sig videre fra sine tidligere erindringsbaserede værker og udfordrer tegningen i en ny, mere nærværende form. I installationen skabt til 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND fremstår tegningen både skrøbelig og malerisk kraftfuld og som noget, vi møder med kroppen i lige så høj grad som med øjet.

I Red Noise Meditation møder beskueren den store natur i en nyt medrivende og sanseligt konfronterende udtryk. Skovsøen ligger for fødderne, horisonten er i øjenhøjde og forskellige kig bliver mulige mellem træstammer og blade. Til udstillingenhar Morten Schelde skabt en serie enorme tegnede papirbaner, som er samlet til et 360 grader panoramisk landskabsbillede. Den skildrede natur er genkendelig, som den typisk viser sig i mange nordiske skove med søer, bakker, tæt bevoksning og det ukendte i mørket. Samtidig er den kompleks i Scheldes fremstilling og byder på åbninger mod parallelle fortællespor. I installationen indgår også ægte, rødmalede grene, som breder sig ud i rummet og danner en skulpturel form. Naturen trænger sig med andre ord helt tæt på i efterårets udstilling med Morten Schelde i Kunstforeningen GL STRAND.

Morten Schelde (f. 1972) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001.KUNSTBIOGRAFEN præsenterer

6. december 2014 – 18. januar 2015

Tre film af BROERSEN & LUKÁCS
Beyond Sunset and Sunrise (2014)
Mastering Bambi (2010)
Prime Time Paradise (2005)

Den hollandske kunstnerduo Broersen & Lukács sætter fokus på kilderne til vores samtids visuelle kultur. I filmiske fortællinger, digitale animationer og approprierede billeder fra medierne undersøger de virkeligheden, massemedierne og fiktionens indflydelse på samfundet i dag.

OM BROERSEN OG LUKÁCS
Persijn Broersen (f. 1974 i Delft) og Margit Lukács (f. 1973 i Amsterdam) har begge studeret på Sandberg Instituttet og på Rijksakademie i Amsterdam. De bor og arbejder i Amsterdam og Paris. Deres film, installationer og grafiske arbejde har været udstillet internationalt, og de har deltaget i biennaler og festivaler verden over.

Filmene vises i forlængelse af hinanden og i loop.
Adgang med almindelig entrébillet.

KUNSTBIOGRAFEN er en permanent biograf på 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND. Her præsenterer vi nogle af de væsentligste videoværker og eksperimenterende film af danske og internationale kunstnere i dag.

Programmet er skiftende og bliver løbende annonceret via GL STRANDs nyhedsbrev, GL STRAND NYT, dagspressen og på www.glstrand.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på info@glstrand.dk for at få aktuelle nyheder om Kunstbiografens program.

Følg os på Facebook på https://www.facebook.com/glstrand

 

>KOMMENDE UDSTILLING I SALEN
>AKTUELLE ARRANGEMENTER
>UDSTILLINGSARKIV
>FAKTA OM GL STRAND


> TILBAGE TIL FORSIDEN