Share

PAINT NEW YORK
14.06. – 07.09.2014

I sommeren 2014 præsenterer Kunstforeningen GL STRAND et medrivende indblik i samtidsmaleriet fra New York, der samtidig vil virke til at præsentere de vide rammer, der definerer maleri i dag. Mangfoldigheden i motiver og maleriske udtryk viser her maleriets kraft, og igennem de 11 udvalgte kunstneres værker kommer vi tæt på byen og dens dynamiske puls. Alle kunstnere er tæt knyttet til byen og kunstscenen – de bor og arbejder der – og flertallet er også uddannet i byen.

Udstillingen vil præsentere et nøje udvalg af kunstnere, der hver især indtager en markant position på den amerikanske – og internationale – kunstscene. Kunstnerne repræsenterer forskellige positioner og strategier, såvel individuelle og overlappende, og er alle udvalgt på baggrund af deres væsentlige bidrag til det maleriske udtryk i dag. Alle har de en markant position på kunstscenen i dag enten som etablerede kunstnere, som andre kunstnere forholder sig til, eller fordi de er udtryk for en markant og definerende position.

Følgende kunstnere er repræsenteret på udstillingen: ELLEN ALTFEST, KATHERINE BERNHARDT, JOE BRADLEY, SARAH BRAMAN, CECILY BROWN, TODD JAMES, KAWS, ERIK PARKER, STEVEN PARRINO, RAYMOND PETTIBON & ELIZABETH PEYTON

JULIE NORD – Just Like Home
14.06. – 31.08.2014

”Familien er en konstruktion eller et mønster, vi fødes ind i, forventes at tilpasse os, og på godt og ondt finder vores identitet igennem.” – Julie Nord

Med JUST LIKE HOME præsenterer Kunstforeningen GL STRAND en ny ambitiøs udstilling af den danske billedkunstner Julie Nord, hvor hun tager livtag med familien som kulturelt fænomen i et både medrivende og samtidig foruroligende og hemmelighedsfuldt dukkehus-univers. Det er i familien, at vi får vores første identitet foræret, og portrætter af familiemedlemmer har igennem historien være med til at styrke følelsen af samhørighed og status. Men hvilken rolle spiller hjemmet og familieportrættet for vores følelse af at høre til, og for hvem vi er, i dag hvor kernefamilien ikke længere er en selvfølge? Disse og flere spørgsmål rejser udstillingen, som vises på 3. sal hen over sommeren.

JUST LIKE HOME er en totalinstallation, hvor den besøgende træder ind i et hjem i stil med en klassisk, dyb københavnerlejlighed. Inden for denne scenografiske ramme præsenteres en større serie portrætter, som Julie Nord har skabt i løbet af de sidste tre år. I deres mangfoldighed repræsenterer de den store moderne families mange forgreninger. Portrætterne er udført med Julie Nords karakteristiske sorte, fabulerende tuschstreg. Såvel baggrund som personernes beklædning er malet med akvarel i mønstre, som minder om gardinstoffer eller tapeter fra 1960erne og 70erne, mens andre træk henter inspiration fra andre epoker. ’Hjemmet’ har klassiske, genkendelige træk fra en umiddelbart hyggelig bolig: tæpper, tapeter og et smilende anegalleri. Men noget ved portrætterne og stilforvirringer i indretningen åbenbarer sprækker i fiktionen. En spøgelsesagtig tysthed og æstetik åbner for uafklarede spørgsmål om hjemmets beboere og deres skæbner.

Julie Nord er født i 1970 i København, hvor hun fortsat bor og arbejder. Hun er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001 og har udstillet i stort omfang i både Danmark og udlandet.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

NYT SOMMMERPROGRAM I KUNSTBIOGRAFEN

FEVER - EN FILM OM JULIE NORD
AF PHIE AMBO

I anledning af sommerens udstilling Julie Nord – JUST LIKE HOME i Kunstforeningen GL STRAND viser Kunstbiografen den prisvindende dokumentarfilminstruktør Phie Ambos roste film Fever – en film om Julie Nord  fra 2007. Det er en film om balancen mellem selvkontrol, selvkritik og selvforglemmelse, om at turde give slip og overgive sig til processen og om til slut at finde hjem ved hjælp af en lille dum fugl.
I Fever – En film om Julie Nord følger vi Julie Nords detaljerede arbejdsproces og hendes udfordringer med at færdiggøre værker til en stor museumsudstilling, og særligt billedet Fever, som volder hende problemer. Med filmen har Phie Ambo skabt et poetisk kig ind i en kunstners forsøg på at få egne værker til at virke.
Phie Ambo (født 1973) er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2003. Hun har markeret sig internationalt med sine prisvindende poetiske dokumentarfilm i spillefilmslængde og udført med et både personligt og cinematografisk billedsprog. Blandt Ambos prisvindende film er Family (2001), Gambler (2005) og Mechanical Love (2007). 
Fever  - en film om Julie Nord varer 15 minutter og vises i loop inden for normal åbningstid i perioden 14. juni – 31. august 2014. Der kræves ikke særskilt billet til Kunstbiografen.

KUNSTBIOGRAFEN er en permanent biograf på 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND. Her præsenterer vi nogle af de væsentligste videoværker og eksperimenterende film af danske og internationale kunstnere i dag.

Programmet er skiftende og bliver løbende annonceret via GL STRANDs nyhedsbrev, GL STRAND NYT, dagspressen og på www.glstrand.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på info@glstrand.dk for at få aktuelle nyheder om Kunstbiografens program.

Følg os på Facebook på https://www.facebook.com/glstrand

 

>KOMMENDE UDSTILLING I SALEN
>AKTUELLE ARRANGEMENTER
>UDSTILLINGSARKIV
>FAKTA OM GL STRAND


> TILBAGE TIL FORSIDEN