Share

Wim Wenders: Places, strange and quiet
27. september – 23. november 2014

Kunstforeningen GL STRAND viser i efteråret 2014 udstillingen Places, strange and quiet af Wim Wenders (f. 1945). Udstillingen præsenterer mere end 20 storformatfotografier af den berømte filminstruktør og fotograf taget i perioden fra 1983 og frem til i dag. Udstillingen i GL STRAND vil afslutte den store turné af udstillingen, der har rejst rundt på førende udstillingssteder og museer over hele verden.
Med Places, strange and quiet har Wenders samlet en fascinerende og usædvanlig serie af storformat fotografier taget i lande rundt om i verden; fra Italien, Japan og Tyskland til Australien, Armenien og USA. Fra nærmest ikoniske billeder af facader og bygninger, kendte som ukendte, til panoramiske skildringer af byer og landskaber, vil udstillingen præsentere det store spektrum af Wenders' arbejde. Billederne er typisk taget i forbindelse med Wenders rejser for at deltage i filmfestivaler, research og filmoptagelser. De løber som et selvstændigt spor i hans kunstneriske virke og viser hans evne til at fremdrage og understrege det oversete, det spektakulære og det uudsagte.


Morten Schelde – Red Noise Meditation
27. september 2014 – 18. januar 2015

Den danske billedkunstner Morten Schelde har tegningen som sit foretrukne medie. Med udstillingen Red Noise Meditation bevæger han sig videre fra sine tidligere erindringsbaserede værker og udfordrer tegningen i en ny, mere nærværende form. I installationen skabt til 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND fremstår tegningen både skrøbelig og malerisk kraftfuld og som noget, vi møder med kroppen i lige så høj grad som med øjet.

I Red Noise Meditation møder beskueren den store natur i en nyt medrivende og sanseligt konfronterende udtryk. Skovsøen ligger for fødderne, horisonten er i øjenhøjde og forskellige kig bliver mulige mellem træstammer og blade. Til udstillingenhar Morten Schelde skabt en serie enorme tegnede papirbaner, som er samlet til et 360 grader panoramisk landskabsbillede. Den skildrede natur er genkendelig, som den typisk viser sig i mange nordiske skove med søer, bakker, tæt bevoksning og det ukendte i mørket. Samtidig er den kompleks i Scheldes fremstilling og byder på åbninger mod parallelle fortællespor. I installationen indgår også ægte, rødmalede grene, som breder sig ud i rummet og danner en skulpturel form. Naturen trænger sig med andre ord helt tæt på i efterårets udstilling med Morten Schelde i Kunstforeningen GL STRAND.

Morten Schelde (f. 1972) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001.

 KUNSTBIOGRAFEN SEPTEMBER – NOVEMBER 2014

I perioden 27. september – 25. november 2014 under udstillingen Wim Wenders – Places, strange and quiet præsenterer vi følgende filmprogram:

ONE WHO SET FORTH - WIM WENDERS´ EARLY YEARS, 2007, 100 MIN. AF MARCEL WHEN.
Tirsdag kl. 12.00 og kl. 14.00
Onsdag kl. 12.00, kl. 14.00, kl. 16.00 og kl. 18.00
Torsdag kl. 12.00 og kl. 14.00
Fredag kl. 12.00 og kl. 14.00
Lørdag og Søndag kl. 12.00 og kl. 14.00

Adgang med almindelig entrébillet.
Vises inden for normal åbningstid.

KUNSTBIOGRAFEN er en permanent biograf på 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND. Her præsenterer vi nogle af de væsentligste videoværker og eksperimenterende film af danske og internationale kunstnere i dag.

Programmet er skiftende og bliver løbende annonceret via GL STRANDs nyhedsbrev, GL STRAND NYT, dagspressen og på www.glstrand.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på info@glstrand.dk for at få aktuelle nyheder om Kunstbiografens program.

Følg os på Facebook på https://www.facebook.com/glstrand

 

>KOMMENDE UDSTILLING I SALEN
>AKTUELLE ARRANGEMENTER
>UDSTILLINGSARKIV
>FAKTA OM GL STRAND


> TILBAGE TIL FORSIDEN