Åbent i dag
11.00-17.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Thomas Hirschhorn

«Community of Fragments»

20.04.21 - 06.06.21

GL STRAND ligger i ruiner! Væggene er kollapsede. Mursten har løsnet sig, hvoraf flere er faldet ned og har efterladt store huller i væggene. De bærende konstruktioner er ikke længere stabile. Århundrede år gamle egetræsbjælker ligger i bunker med mursten og gipsplader spredt over hele gulvet.

Det nye år markeres med en udstilling af den internationalt anerkendte schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn, hvis værk ”Community of Fragments” vil forvandle store dele af kunsthallen til en ruin. Selvom udstillingen har været undervejs længe før Covid-19, er der unægteligt kommet endnu et aktualitetslag på.

Den store stedspecifikke installation forvandler arkitekturen i GL STRAND over to fulde etager. Allerede fra hovedtrappen, der leder op gennem kunsthallen, vil Hirschhorn lade ruinen overtage arkitekturen, og vi bevæger os dermed rundt på ruinens præmisser. Thomas Hirschhorn har gennem en årrække udforsket de begreber om destruktion og fiasko, der knytter sig til ruinen. Men ruinen er ikke blot ensbetydende med ødelæggelse – også optimisme. Ruinen giver anledning til at bygge op på ny og starte forfra.

En bemandet workshop fungerer som værksted for samtale og kunstnerisk produktion, hvor du kan være med til at bygge ud fra de materialer, som ruinen består af. Her kan du bl.a. skabe skulpturer og todimensionelle værker, der bidrager til udstillingen, og ellers bare ”hænge ud” i ruinen.

Af samme grund vil der gennem hele perioden være GRATIS entré til udstillingen. Det er på den måde kunstnerens ønske, at publikum skal bruge udstillingen aktivt, og altså gerne besøge udstillingen flere gange.

Om Thomas Hirschhorn

Thomas Hirschhorn er en af den internationale kunstscenes mest markante stemmer. Igennem flere årtier har han medvirket på førende biennaler over hele verden og udstillet solo på bl.a. Dia Art Foundation i New York, Pinakothek der Moderne i München og Institute of Contemporary Art i Boston. Han er kendt for sine ambitiøse projekter, der inddrager ikke alene ukendte sider af de institutioner, hvor han udstiller, men også stiller krav om inddragelse af publikum.

Hirschhorn har udstillet på et stort antal solo- og gruppeudstillinger over hele verden og deltaget på utallige gruppeudstillinger, bl.a. Documenta 11 i Kassel. I 2011 repræsenterede han Schweiz ved Venedig Biennalen.

Udstillingen er sponsoreret af

AGS Forsikring - Catman Solution - EY building a better world - Epinion - Statens Kunstfond - Københavns Kommune - Lemvigh-Müller Fonden - Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

Aktuelle udstillinger