Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Marie Rud Rosenzweig

Kipple

31.03.23 - 10.08.23

Med KIPPLE indtager billedkunstner Marie Rud Rosenzweig GL STRAND i sin første institutionelle soloudstilling. Gennem forskellige medier og med inspiration fra Philip K. Dicks romanunivers, udforsker Rud Rosenzweig vores forhold til de hverdagsgenstande, som vi tilsyneladende skødesløst efterlader omkring os.

En afgørende inspiration for udstillingen er Philip K. Dicks skelsættende science fiction roman Do Androids Dream of Electric Sheep? fra 1968, hvor forfatteren introducerer begrebet kipple om kasserede ting i småformat, som trods deres status som ubrugelige, har en evne til at formere sig og fremstå nærmest levende.

Med udstillingen bygger Marie Rud Rosenzweig videre på forestillingen om, at de genstande, vi omgiver os med, kan antage eget liv og personlighed ud over deres oprindelige funktion. Og at de, når vi ikke længere bruger dem, er vidnesbyrd om levet liv. Udstillingen præsenterer en række nye malerier, en gulvinstallation og en serie fotoværker, der sammen former et totalværk over begrebet kipple.

 

Centralt i udstillingsrummet møder man en gulvinstallation, der udfordrer grænsen mellem kunstens og virkelighedens rum. Værket er skabt af et kasseret gulv fra en idrætshal, som Rud Rosenzweig har brudt op og sammensat på ny. I den nye konstellation, der lægger sig tungt på kunsthallens udstillingsgulv, sammenflettes gulvets oprindelige funktion og nye syrede logik, i en ny forhandling om mening, værdi og formål.

I et dokumentarisk fotoprojekt, skabt i samarbejde med fotograf Josefine Seifert, retter Rud Rosenzweig blikket mod et fænomen, de fleste kender: små-genstande som konstant er i transit eller endnu ikke har fundet en plads. De fotograferede skåle bliver til indirekte portrætter af kunstnerens bekendte, og giver os indblik i en almen, men også intim adfærd.

På tværs af udstillingen præsenterer Marie Rud Rosenzweig en serie nye malerier, der bevæger sig mellem det drømmende og det konkrete. Også her undersøger hun relationerne mellem os og de rum og objekter, der omgiver os – denne gang alt fra værktøj, parfumeflasker og blomsterknopper.

 

Om Marie Rud Rosenzweig

Marie Rud Rosenzweig bor og arbejder i København. Hun dimitterede i 2022 fra Det Fynske Kunstakademi og har tidligere studeret ved Universität der Künste Berlin og Kunstakademie Düsseldorf. Udstillingen i GL STRAND forsætter hendes flerårige undersøgelse af forskellige eksistensformer og deres indbyrdes relationer.

Udstillingen er sponsoreret af

Udstillingen er støttet af 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Oda og Hans Svenningsens Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Københavns Kommune.

Aktuelle udstillinger