Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram, en møderumsinstallation og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger.

Åbent i dag
11.00-17.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Lukket
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Studerende:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
85 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
40 Kr.
Gratis
Gratis
25 Kr.

Transport

Busforbindelser:
Metro:
1A - 2A - 6A - 15 - 26 - 29
Gl. Strand

Indgange

Gl strand har to indgange: fra gl. Strand 48 og fra læderstræde 15 gennem gårdhaven hovedindgangen er på gl. Strand 48. Der er adgang til udstillingssalene via elevator eller trapper til alle tre etager. Der er adgang for kørestole og barnevogne læderstræde 15 gennem gårdhaven. Herfra er der adgang til alle etager via elevator.

Konrad Mägi

Det gådefulde maleri

12.03.22 - 29.05.22

Den estiske modernist Konrad Mägi (1878 – 1925) er den mest betydningsfulde repræsentant for guldalderen i estisk maleri og en bemærkelsesværdig kolorist med en særlig tilgang til at indfange naturens gådefuldhed og storladenhed. Han er også en af modernismens mere oversete kunstnere, hvis værker først nu begynder at tiltrække international interesse. I forårets store udstilling i GL STRAND kan publikum opleve Konrad Mägi gennem 70 nøje udvalgte værker fra kunstnerens omfangsrige livsværks, der viser hans unikke position i sin nationale kontekst.

Den retrospektive udstilling præsenteres i et tæt samarbejde med EMMA, Helsinki og Art Museum Estonia / KUMU Art Museum.

Konrad Mägi udmærker sig ved sin usædvanlige indgang i kunstens verden. Han modtog kun i mindre grad direkte kunstundervisning – frem for alt kurser i tegning – og hans ungdom var kendetegnet af en interesse for fysisk udfoldelse og kropskultur. Ikke desto mindre vidner hans, endda korte oeuvre om, at han havde berøringsflade med den internationale kunst – først i en østeuropæisk tradition og senere også under indflydelse af skandinavisk, tysk og fransk kunst. På grund af de begrænsede muligheder i Estland rejste Mägi i starten af 1900-tallet til Skt. Petersborg, hvor han indskrev sig på Stieglitz Statsakademi. Efter et kortere ophold i byen fortsatte han til Finland, hvor han både opholdt sig i Åbo og Helsingfors. Ude af stand til at rejse til Paris grundet økonomi opholdt han sig i stedet i Norge, hvor en stor del af hans produktion stammer fra. Herefter fulgte kortere rejser til bl.a. Frankrig og Italien, men han bosatte sig til sidst i Estland, hvor han bl.a. underviste. Trods sine rejser optog Mägi ikke direkte den internationale modernisme i sit udtryk, men lod med sine egne ord malerierne være ”stier til sjælen”.

 

Aktuelle udstillinger