Åbent i dag
11.00-17.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

M/M (Paris)

M/MEDITATION IN COPENHAGEN

10.12.21 - 20.02.22

Den parisiske designduo M/M (Paris) (Michaël Amzalag og Mathias Augustyniak) har igennem årtier stået bag banebrydende projekter i krydsfeltet mellem grafisk design og kunst, hvor de har skabt kampagner, værker og forestillinger i tæt samarbejde med musikere, billedkunstnere, teatre, kunstmuseer og modehuse over hele verden.

Vinterens store udstilling i GL STRAND M/Meditation IN COPENHAGEN præsenterer deres arbejde gennem 30 år med særligt fokus på samarbejder med kunstnere og kunstinstitutioner, men præsenterer også en række helt nye værker skabt specielt til udstillingen og med konkret afsæt i det københavnske bybillede og historie. Resultatet er et anderledes bud på en retrospektiv udstilling, hvor M/M (Paris) har forvandlet to af kunsthallens etager til en hybrid mellem en kunstudstilling, en arkivpræsentation, en studiesal og et hjem. Her kan publikum, igennem mange typer af medier, objekter og præsentationsformer, udforske designduoens mange projekter og samarbejder, der blandt andet tæller Björk, Alexander McQueen, og kunstnerne Phillippe Parreno og Pierre Huyghe.

 

 

Billeder er den drivende kraft for M/M’s arbejde, men hele tiden i en kombination med tekst, tegning og collager. Gennem en markant æstetisk stil har de været toneangivende i arbejdet med at skabe de visuelle udtryk, der omgiver de fleste kulturelle udtryk, som vi omgiver os med i dag, om det så er kunst, musik, teater eller mode. Kampagner for store internationale modehuse som Balenciaga, Loewe og Calvin Klein blander sig således med langvarige samarbejder med teatre, museer og billedkunstnere. Alle samarbejder anskues på samme måde – netop som et samarbejde mellem to ligeværdige partnere, der mødes i en fælles forståelse af projektets karakter og muligheder. Denne tilgang til det at skabe har udgjort en rød tråd i deres arbejde fra starten og er også en naturlig konsekvens af syn på og arbejde med billedkunsten.

Om M/M (Paris)

Mathias Augustyniak (f. 1967) og Michael Amzalag (f. 1968) er begge uddannet på Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs i Paris. Bureauet M/M (Paris) blev grundlagt i 1992. Duoen startede med design af pladecovers, men allerede året efter i 1993 skabte de deres første kampagne i forbindelse med den verdensomspændende lancering af Yohji Yamamotos Y-serie. Siden har de designet kampagner for bl.a. Jil Sander, Balenciaga, Givenchy og Calvin Klein. Mange af deres projekter i 1990’erne er skabt i samarbejde med mode- og kunstfotograferne Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. I 2001 blev de art directors og kreative konsulenter for Vogue, og fra 2006 fungerede de som kreative konsulenter for Purple Fashion og i årene efter tilsvarende for Arena Homme og siden også for Interview Magazine. Mellem 1997 og 2001 arbejdede M/M som gæsteprofessorer ved École cantonale d’art de Lausanne i Schweiz. I 2000 samarbejdede de med kunstnerne Pierre Huyghe og Philippe Parreno om projektet No Ghost Just A Shell og arbejdede igen sammen med Huyghe i 2002 i forbindelse med formgivningen af Café Etienne Marcel i Paris. I 2004 designede de scenografien til Éric Vigners iscenesættelse af den barokke opera Antigona af Tommaso Traetta, hvorfra de instruerede kortfilmen Antigone Under Hypnosis. I 2008 havde de deres første udstilling på Centre Pompidou under titlen Vision Tenace. I 2017 skabte de udstillingsdesignet til Francesco Vezzolis udstilling på Fondazione Prada i Milano.

 

Udstillingen er sponsoreret af

Det Obelske Familiefond - Augustinus Fonden - Københavns Kommune - Statens Kunstfond - Ege Carpets - Kvadrat A/S

Aktuelle udstillinger