Cathrine Raben Davidsen
Den Mindste Sten
Med DEN MINDSTE STEN sætter billedkunstner Cathrine Raben Davidsen nye rammer for mødet mellem mennesker i en sanselig installation, der griber tilbage til alkymiens symboler og lære.
En fire meter lang collage udfolder et mindmap over kunstnerens inspirationskilder på mødebordets overflade. Her er forskellige skrifter, naturfænomener og symboler fra alkymiens verden. Symbolerne går igen på væggene og vidner om kunstnerens interesse for alkymien og dens lære. I dag forstås alkymi som en kemisk videnskab, der opererer i et felt mellem fysik, filosofi og mystik. Keramiske krukker, som imiterer laboratoriske kolber, er placeret på varierende niveauer i rummet og refererer til alkymisternes eksperimenter med at blande forskellige elementer i håbet om at skabe guld – hvorfor de ofte blev set som magikere. Møderummet består ingenlunde af guld men af en installation, der, lig alkymisterne, arbejder med sammensmeltning af modsætninger, og hvor videnskab og magi får lov til at sameksistere. Med lyse farver og sirlig mystik inviterer Cathrine Raben Davidsens installation således til refleksion over nye måder at anskue verden og dens mange mulige sammensætninger på.
Montanasalen, GL STRANDs særlige koncept- og møderum, forvandles hvert år af skiftende kunstnere, der med kunstnerisk blik forholder sig til et møderum som situation og ramme. I 2023 er stafetten givet til billedkunstner Cathrine Raben Davidsen. Montanasalen kan lejes til møder og mindre events og derudover opleves af kunsthallens gæster.
Cathrine Raben Davidsen er uddannet fra Kunstakademiet i København og fra kunstakademier i Italien og Holland. Hendes værker er funderet i vores egen tid samtidig med, at de rækker både frem og tilbage i tiden og skaber forbindelser mellem personlige, historiske og universelle systemer. Frem for at interessere sig for traditionelle hierarkier inden for kunst, håndværk og design er hun optaget af mangfoldighed og transformationer, hvorfra hun undersøger, hvad det vil sige at være menneske – og hvordan definitionen af det at være menneske er i konstant fluks.