Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

CLEANSTEP

oVo

28.04.22 - 31.10.22

Montanasalen er desværre midlertidigt lukket

Med materialer, der virker både sanseligt stimulerende og udfordrende, har den danske kunstnerduo oVo forvandlet Montanasalen i GL STRAND med installationen CLEANSTEP.

Mødebordet er beklædt med plastikdug, hvor væsker i forskellige farver ligger indkapslet. Når man rører ved dugen flyder de farvede væsker rundt og danner nye abstrakte motiver. På væggene hænger akrylplader udskåret i organiske former, der må tages ned og lægges på dugen som underlag i de forskellige mødesituationer. På bordet balancerer en skulpturel anordning til en spritpose, der både stiller sig an med en egen krop og fungerer som velkendt, praktisk foranstaltning.

Vi er i Montanasalen – GL STRANDs særlige konceptrum og møderum, som hvert år forvandles af skiftende kunstnere, der med kunstnerisk blik forholder sig til et møderum som situation og ramme. Denne gang er stafetten givet videre til kunstnerduoen oVo, der med installationen CLEANSTEP sætter fokus på nødvendigheden af det sanselige mellemværende i mødet mellem mennesker.

Det legende element ved dugen peger helt konkret på de flydende forbindelser, vi konstant indgår i med hinanden. Sammen med bordskulpturen er den en fortolkning af den klassiske bordpynt, der både er dekorativ og skabt til at igangsætte samtaler omkring et bord. Valg af materialer og genstande kan desuden ses som en reference til de seneste års virkelighed, der har forandret den måde vi mødes på – både privat og professionelt, og hvor sterile overflader er kommet til at spille en væsentlig rolle.

Montanasalen er en del af GL STRANDs mødefaciliteter, og kan bookes til møder og mindre events og kan derudover opleves af kunsthallens gæster.

Om oVo

Kunstnerduoen oVo er etableret i 2019 af billedkunstnerne Birk Bjørlo (f. 1986 i Norge) og Lea Guldditte Hestelund (f. 1983 i Danmark). De er begge uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og har desuden selvstændige kunstpraksisser. Bjørlo arbejder inden for et udvidet malerisk felt, og Guldditte Hestelunds praksis er kendetegnet ved et performativt, skulpturelt udtryk. Med oVo har de iværksat en tredje praksis, der afsøger krydsfeltet mellem deres respektive udtryksformer.

Udstillingen er sponsoreret af

MONTANA - Aage og Johanne Louis-Hansens Fond - Augustinus Fonden - Københavns Kommune - Statens Kunstfond

Aktuelle udstillinger