Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Esben Weile Kjær

Power Play

28.08.20 - 14.10.20

I udstillingen Power Play, der i sensommeren kan opleves i GL STRAND, undersøger Esben Weile Kjær natklubben, dens æstetik, hierarki og autoriteter. projektet er en del af hans gennemgående undersøgelse af ungdomskulturens udtryk og relation til den omgivende kulturindustri. I en medrivende udforskning af forholdet mellem billedkunst og popkultur danner natklubben udgangspunkt for en totalinstallation af performance, video, skulptur, lys og lyd.

Sceneelementer omdannet til dramatiske skulpturelle konstruktioner påsat lys og lyd, friske og siden falmende blomster bundet som mindekranse over kendte symboler, en videoinstallation med en danser i munden på en oppustelig haj, engabestok, uniformer og lyskanoner – er blot noget af det, man kan se i Esben Weile Kjærs totalinstallation Power Play, der kan opleves i GL STRAND fra d. 28. august.

Udstillingen indeholder helt nye værker af den danske kunstner, der trods sin unge alder allerede har markeret sig som en af performancekunstens helt store talenter. Under hele udstillingsperioden vil der være live performances af kunstneren selv og hans medperformere. Power Play i GL STRAND er både en æstetisk, kunstnerisk undersøgelse af klubkulturen og en bredere
kulturel udforskning af den rammesætning; autoritet såvel som frihed, som klubben sætter for dem, der er en del af dens fællesskab. Natklubben er både et kulturelt og et socioøkonomisk fænomen, og i Esben Weile Kjærs fortolkning kædes disse to sider sammen i en festlig, men tankevækkende iscenesættelse af den oplevelsesøkonomi, som både billedkunst og populærkultur i stigende grad er en del af.

Centralt i udstillingen står videoværket Industries of Freedom, som er skabt på Ibiza i samarbejde med Freja Sofie Kirk. Her følger vi danserne i deres arbejde på verdens største natklub – Privilege. Danserne gør sig klar, bliver hejst op i kraner og ført ud over stranden i munden på en oppustelig haj eller svæver rundt under loftet. Vi oplever i den forbindelse, hvordan deres kroppe forvandles til scenografiske objekter, der smelter sammen med den øvrige scenekonstruktion. Igennem klubbens arkitektur og design undersøger værket, hvordan stedet genererer økonomi og billeder. Industries of Freedom får premiere i udstillingen.

Esben Weile Kjær har igennem de sidste fem år markeret sig som en nytænkende og ambitiøs kunstner nationalt og internationalt. Hans kunst er på én og samme tid eksperimenterende og inkluderende,” fortæller Anne Kielgast, chefkurator i GL STRAND.

Om Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær (f. 1992) bor og arbejder i København. Han har en uddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium og er under uddannelse på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Trods sin unge alder har han allerede udstillet bredt i både Danmark og internationalt. Weile Kjær arbejder primært med skulptur, video og performances og trækker på popkulturens historie og musik i sin undersøgelse af temaer som nostalgi, realness og generationsangst. Weile Kjær undersøger nutidens eventøkonomi, mens han udfordrer kunstens forhold til dens omgivende kulturindustrier.

Udstillingen er sponsoreret af

Statens Kunstfond - Københavns Kommune - Soundboks - Det Kgl. Teater - Bering Flowers - Dansk Tennis Fond

Aktuelle udstillinger