Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Rachel Rose

Good Morning Midnight

24.08.23 - 22.10.23

Den amerikanske kunstner Rachel Rose undersøger i sine værker sammenhænge mellem landskab, historiefortælling og trossystemer. Gennem malerier, fotografier, tegninger og ikke mindst i sine film udforsker hun, hvordan landskaber gennem tiden er blevet forandret, udnyttet og opbygget. På den måde kaster hun lys på modernitetens rødder og dens indvirkning på mennesket – socialt, fysisk og åndeligt. Frem for alt handler hendes værker om den eksistentielle sårbarhed, der er forbundet med at leve i en tid, hvor miljøet trues af totalt sammenbrud. Samtidig udforsker Rose, hvordan menneskets oplevelser også er blevet formet af de økonomiske og teknologiske strukturer, der har udviklet sig parallelt med landskabets skift.

Rachel Rose er uddannet maler, men er bedst kendt for sine omfattende videoværker, der er karakteriseret ved formmæssig stringens, og som både trækker på og bidrager til en lang filmisk tradition. Uanset om hun undersøger temaer som kryogenik, den amerikanske uafhængighedskrig eller astronauter på rumvandring, er hendes film gribende portrætter af både nær og fjern fortid, der knytter bånd mellem det historiske og vores nutid.

Hendes værker tager altid udgangspunkt i hendes egne oplevelser, hvor hun bygger videre på en ganske simpel følelse og knytter den til en bred vifte af emner, som hun omhyggeligt undersøger for at fortælle en ny slags historie. Det endelige værk fremstår som en totaloplevelse, der sanseligt formidler hendes bearbejdning af lydlige, visuelle og rumlige udtryk.

Good Morning Midnight præsenterer værker, der trods deres forskellige emner, alle er forbundet gennem et fokus på solens og månens skiftende rolle i dagens ritualer. Rose undersøger her, hvordan den kontinuerlige gentænkning af disse symboler på himlen sker som følge af et stadigt skiftende socialt og fysisk landskab. I videoværket Enclosure, der vises sammen med to skulpturer og et fotografi, præsenterer Rose en fiktiv historie baseret på den såkaldte ‘enclosure’ (engelsk for ‘indhegning’) -bevægelse i England mellem 1500 og 1700, hvor det fri, uregulerede dyrkningsfællesskab overgik til individuelt ejerskab og drift under ejerskab af nogle få, centrale jordbesiddere.

Udstillingens anden del præsenterer et helt nyt værk, The Last Day, der her vises sammen med en række tegninger. Filmen består af over 900 fotografier, som Rose har taget dagligt i sine børns værelse hen over et år. Her har kunstneren arrangeret sine børns legetøj i miniaturelandskaber for at illustrere Jordens udvikling. Sammenstillingen af fotografierne af deres legetøj fungerer som en apokryf fortolkning af den evige fortælling. Som bagtæppe viser tegningerne i rummet ved siden af de helt hverdagsagtige aktiviteter, der udgør en typisk dag for et barn: at spise morgenmad, gå i parken, drikke en flaske mælk, gå i bad osv.

Good Morning Midnight er kunstnerens første soloudstilling i Skandinavien.

Om Rachel Rose

Rachel Rose (f. 1986) er uddannet fra Yale University, New Haven og fra Columbia University i New York, hvor hun også bor og arbejder i dag. Blandt hendes seneste soloudstillinger kan nævnes Goodnight Moon, SITE, Santa Fe (2023); Indhegning LUMA Arles (2019); Rachel Rose, Kunsthaus Bregenz (2017); og i 2015 Palisades, Serpentine Galleries i London og Everything and More på Whitney Museum of American Art, New York samme år.

Udstillingen er sponsoreret af

Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Statens Kunstfond.

Aktuelle udstillinger