Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Svend Sømod

Resonans & Harmoni

17.09.22 - 13.11.22

Sanserne bliver udfordret og lyd og lys anvendt på overaskende måder i den danske billedkunstner Svend Sømods  (f.1992) soloudstilling i GL STRAND . Sømod er optaget af at manifestere matematiske formler og figurer, så de danner et sansende og intellektuelt makkerpar, og det foregår ofte på subtil vis. Det gælder også for udstillingen Resonans & Harmoni, hvor Sømod bruger matematik som afsæt for et spektakulært og altomsluttende værk af pulserende lys, messende lyde og flygtige lasertegnede blomster. Værkerne er alle skabt ud fra samme matematiske princip.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kulturinformation 

»…det er faktisk rørende at mærke den skrøbelighed i det blå laserlys og dets roterende, retrodigitale spiralmønstre.«
Kunsten.nu

 

OBS. Udstillingen indeholder blinkende lys

I udstillingen toner tre stemningsfulde og forførende lyd- og lysværker frem og omslutter udstillingsgæsten. Svend Sømod har komponeret dem, så de harmonisk følger rytmen fra den samme matematiske figur bestående af løbende ulige heltal (I, III, IIIII, IIIIIII, osv.). Det centrale værk er en form for instrument bygget op af 16 resonerende stålrør med højtalere og hver sin lyskegle installeret som en symmetrisk søjlegang. Her udspiller sig en komposition af harmonier og resonanser, hvor takten indimellem slår et cirkelslag, når heltal overlapper og skaber en dyb resonanslyd.

Udstillingen er Svend Sømods første større soloudstilling i en kunstinstitution og fortsætter GL STRANDs traditionsrige fokus på den helt unge kunst.

Om Svend Sømod

Svend Sømod (f. 1992) tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2021  og bor og arbejder i København. Hans kunst fordeler sig over forskellige discipliner – en praksis, der kan ses i forlængelse af Gesamtkunstwerk-traditionen fra 1800-tallet. Her bliver flere kunstformer sat sammen til et helhedsværk, som eksempelvis hos komponisten Richard Wagner, der var fortaler for at inddrage såvel musik, teater og billedkunst for at opnå den rette stemning i sine operaværker. Helhedsværket er også grundlaget for Sømods arbejde, som, ud over lyd- og lysinstallationer, omfatter formater som skulptur, maleri, grafik, udsmykninger, møbler, lamper, drinksbar og sågar en cocktailprinter. Sømod skaber selv sine værker fra bunden og bruger bl.a. teknikker som oxidation, laserskæring, opløsning, slibning og elektroforzinkning – teknikker han tillærer sig gennem selvstudier og i et væld af forskellige sammenhænge.

 

Udstillingen er sponsoreret af

Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond og Københavns Kom-mune.

Aktuelle udstillinger