Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram, en møderumsinstallation og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger.

Åbent i dag
11.00-17.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Lukket
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Studerende:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
85 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
40 Kr.
Gratis
Gratis
25 Kr.

Transport

Busforbindelser:
Metro:
1A - 2A - 6A - 15 - 26 - 29
Gl. Strand

Indgange

Gl strand har to indgange: fra gl. Strand 48 og fra læderstræde 15 gennem gårdhaven hovedindgangen er på gl. Strand 48. Der er adgang til udstillingssalene via elevator eller trapper til alle tre etager. Der er adgang for kørestole og barnevogne læderstræde 15 gennem gårdhaven. Herfra er der adgang til alle etager via elevator.

Amalie Jakobsen

Cosmic Coastline

12.11.21 - 20.02.22

Minedrift i rummet og rumskrot, der hober sig op som en krans omkring Jorden. Mennesket har aldrig været mere til stede i det ydre rum end i dag. Er det en trussel? Og hvem er truslen? Den danske kunstner Amalie Jakobsen indtager GL STRAND med soloudstillingen Cosmic Coastline og sætter vores hastigt voksende tilstedeværelse i verdensrummet til diskussion.

Rumindustriens paradoksale betydning for vores liv i dag og i fremtiden danner baggrund for Amalie Jakobsens udstilling Cosmic Coastline, som kan opleves i ovenlysgalleriet på 3. sal. Med et nøje koreograferet landskab af nye skulpturer og animationsfilm sætter hun spot på menneskets udforskning af det ydre rum og undersøger to overordnede temaer: På den ene side vores stigende tilstedeværelse i i rummet med minedrift og udvikling af ny rumteknologi som de store drivkræfter. Og på den anden side det mulige trusselsbillede, som minedriften, rumaffald og ophobning af satellitter i de lavere kredsløb om jorden udgør.

En række marmorskulpturer sætter på spekulativ vis scenen for rumindustriens jagt på vand, mineraler og andre værdifulde ressourcer i asteroider. Alt imens en kompleks satellitskulptur udfører en robotperformance i samspil med udstillingsgæsten. Det hele indrammes af en dobbeltprojiceret animationsfilm, der sætter rumteknologiens fremtidsperspektiver i spil på både poetisk og foruroligende vis.

 

 

 

About Amalie Jakobsen

Amalie Jakobsen (f.1989) bor og arbejder i Berlin. Hun er uddannet fra Goldsmiths University of London i 2014 og har deltaget i flere udstillinger i Danmark og internationalt. Hun er desuden repræsenteret i flere danske samlinger, ligesom hun har skabt flere udsmykninger til offentlige bygninger herhjemme.

Aktuelle udstillinger