Åbent i dag
11.00-17.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Tabaimo

Nest

01.04.23 - 27.08.23

Med fortællinger, der folder sig ud mellem det virkelige og det fantastiske, udforsker den internationalt anerkendte japanske kunstner Tabaimo det moderne menneskes eksistens og mentale tilstande. De medrivende værker kan opleves for første gang i GL STRAND, hvor Tabaimo præsenterer sin hidtil største soloudstilling i Norden.

⭐️⭐️⭐️⭐️
»I sine værker træder hun ind over de veldefinerede grænser og viser os sprækker ind til de øjeblikke, hvor det hele krakelerer
Berlingske

❤️ ❤️ ❤️ ❤️
»Der er noget tilfredsstillende ved at give sig hen til virkelighedsforskydningerne i Tabaimos videoe
Politiken

»Tabaimos videoinstallationer i GL STRAND rummer ubehag, er sælsomme, sanselige, dybt dragende – og meget seværdige
Kunsten.nu

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
»En foruroligende og provokerende udstilling, der med brug af vid, humor og gys utvivlsomt vil få de besøgende til at reflektere over tilværelsen
Kulturinformation

 

Udstillingen viser fem store totalinstallationer af videoværker og en række malerier og tegninger, der inviterer publikum med på en rejse mellem virkelighed og uvirkelige, næsten surrealistiske universer. NEST er skabt med afsæt i bygningens arkitektur og historier, hvor Tabaimo udvalgt værkerne til udstillingen, så de går i dialog med GL STRANDs historie som gammelt borgerhjem, der i dag er en offentlig kunstinstitution.  Til udstillingen har Tabaimo desuden skabt et stedspecifikt værk, der tegnes direkte på væggene i GL STRAND.

 

 

 

Med vid, humor og til tider direkte groteske handlingsforløb udforsker Tabaimo det moderne liv i Japan og hendes egen generations forsøg på at navigere mellem samtidens barske realiteter og landets traditionsbundne værdier.

Hendes værker udspiller sig typisk i hjemmet eller i storbyens offentlige rum, hvor hun, med afsæt i hverdagssituationer, transformerer det velkendte og trygge og lader besynderlige og til tider direkte urovækkende situationer opstå. Værket public conVENience (2006) foregår på et offentligt toilet, og som beskuer kan vi vælge enten at være tilskuer eller deltager i de surrealistiske handlinger, der udspiller sig i det intime, men offentlige rum. I værket haunted house (2003) bliver publikum til en ”voyeur” til scener og handlinger, der fascinerer, men som også er potentielt overskridende og dybt private.

Tabaimo er en af sin generations vigtigste kunstnere i Japan og har en lang international udstillingshistorik bag sig. Hendes animationer vokser ud af tusindvis af håndtegninger, der efterfølgende computeranimeres og præsenteres i scenografiske rum, der bygges i udstillingsrummet, og gør publikum til aktiv del af værket. Siden sit gennembrud for mere end 20 år siden har hun hentet inspiration i de traditionelle japanske trætryk, ukiyo-e og populærkulturens manga og anime.

Udstillingen Tabaimo.Nest er skabt af kunstneren i samarbejde med chefkurator Anne Kielgast, GL STRAND.

 

Om Tabaimo

Tabaimo er født i 1975 i Hyogo i Japan. I 2011 repræsenterede hun Japan på Venedig Biennalen med værket teleco-soup. Hun har deltaget på en række internationale biennaler og gruppeudstillinger, herunder Hammer Museum i Los Angeles, ligesom hun har haft soloudstillinger på museer over hele verden, blandt andet Moderna Museet i Stockholm, Fondation Cartier pour l’art contemporain (Paris), Parasol Unit i London, San José Museum of Art, Seattle Art Museum og Museum of Contemporary Art i Sydney.

Udstillingen er sponsoreret af

Det Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Beckett- Fonden, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond, Toyota- Fonden, Arne V. Schleschs Fond og Københavns Kommune. Udstillingspartner NTG Air & Ocean.

Aktuelle udstillinger