Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram, en møderumsinstallation og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger.

Lukket i dag
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Lukket
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Studerende:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
85 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
40 Kr.
Gratis
Gratis
25 Kr.

Transport

Busforbindelser:
Metro:
1A - 2A - 6A - 15 - 26 - 29
Gl. Strand

Indgange

Gl strand har to indgange: fra gl. Strand 48 og fra læderstræde 15 gennem gårdhaven hovedindgangen er på gl. Strand 48. Der er adgang til udstillingssalene via elevator eller trapper til alle tre etager. Der er adgang for kørestole og barnevogne læderstræde 15 gennem gårdhaven. Herfra er der adgang til alle etager via elevator.

Tue Greenfort

Under brolægningen, Stranden!

23.10.20 - 10.01.21

Den internationalt anerkendte danske billedkunstner Tue Greenfort har gennem hele sit kunstneriske virke beskæftiget sig med natur som begreb og ikke mindst de forhold omkring naturen, som har sat miljø- og klimaudfordringer på dagsordenen. I GL STRAND præsenterer han til efteråret en række nye værker, der blandt andet henter inspiration i GL STRANDs geografiske beliggenhed.

Udstillingens titel, Under brolægningen, stranden!, er på den ene side en konkret henvisning til Gammel Strands historiske udvikling fra natur til byrum, hvor sand er afløst af brosten. På den anden side er titlen et lån fra den franske kunstbevægelse, Situationisterne, der i 1968 frembragte sloganet: ‘Sous les pavés, la plage!’ Det var deres kritiske svar til det moderne samfunds autoriteter og deres dominans gennem blandt andet urbanisering. Ved at trække tråde til deres samfundskritik ønsker Greenfort at henlede opmærksomheden på det, der styrer vores syn på naturen og klimaet, og de bagvedliggende konsekvenser for forandringerne i dag.

I udstillingens værker inviterer Greenfort til at gå på opdagelse i strandens mere komplekse identiteter. Blandt andet gennem referencer til historier om strande, hvis natur står forandret på grund af forurening fra industrien. Eller ved at betone strandens mange kulturelle repræsentationer, der efterlader vores opfattelse af dette landskab et sted imellem fiktion og virkelighed.

About Tue Greenfort

Tue Greenfort (f. 1973) bor og har sit virke i både Berlin og på Falster. Som kunstner arbejder han i grænseområdet mellem kunst og videnskab, kultur og natur. Han kalder sig selv for en ’professionel amatør’, hverken billedhugger eller maler, men en kunstner, der arbejder i forlængelse af konceptkunstens forgreninger såsom ’art and research’. Greenfort har opnået stor opmærksom internationalt, ikke mindst for sin deltagelse på den væsentlige udstilling dOCUMENTA(13) i Kassel og med flere større soloudstillinger, senest Den Frie Udstillingsbygning, København (2017), König Galerie, Berlin (2017), The Museum of Contemporary Art, Oslo (2016), Institut für Kunst im öffentlichen Raum, Graz (2015), Secession, Wien (2007) og Witte de With, Rotterdam (2006). Dertil har han deltaget i en lang række internationale gruppeudstillinger. Greenfort er oprindeligt uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, hvor han siden har undervist, og på Städelschule i Frankfurt, hvorfra han i 2003 tog afgang.

Aktuelle udstillinger