Åbent i dag
11.00-18.00
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
11.00-17.00
11.00-18.00
11.00-18.00
11.00-20.00
11.00-18.00
11.00-17.00
11.00-17.00

Info

Medlemmer:
Voksne:
Ung under 27:
Seniorer:
Grupper over 10 / Pr. person:
Gæster med medlemmer:
Børn og unge under 16 år:
Folkeskoleelever:
Hf- og gymnasieklasser / Pr. person:
Gratis
90 Kr.
75 Kr.
80 Kr.
75 Kr.
75 Kr.
Gratis
Gratis
35 Kr.

Transport

Busforbindelser:

Metro:
1A, 2A, 6A, 15, 26, 29
M3 & M4
Gl. Strand Station

Indgange

GL STRAND har to indgange: fra Gl. Strand 48 og fra Læderstræde 15 gennem gårdhaven. Udstillingsarealer har adgang via elevator og trapper. Der er adgang for kørestole via Læderstræde 15 gennem gårdhaven.

Anna Stahn

Walking Debt

12.03.22 - 29.05.22

En boulevard af keramiske fliser, henslængte damesko, en bunke hemmelighedsfulde kærlighedsbreve og bænke, der tager form af kvindeskikkelser i udfordrende stillinger. Med referencer til både fortidens og nutidens hattedamer og rejekællinger omfavner og spidder den danske billedkunstner Anna Stahn (f. 1994) vores forestillinger om de økonomier, der knytter sig til forskellige kvindeliv i København. Anna Stahns soloudstilling Walking Debt kan opleves på 3. salen i GL STRAND henover foråret.

 

Udstillingen præsenterer helt nye skulpturelle værker i keramik, tekstil, papir og tegning, der afspejler Stahns fascination af de sammensatte kvindehistorier, der gennem tiden har fyldt området omkring GL STRAND i det indre København. Her har både hattedamen, fiskerkonen, rejekællingen og sexarbejderen givet liv og fortællinger til byens brostensbelagte gader, stræder og torve. I udstillingen sammenvæver Stahn de historiske beretninger med sine egne oplevelser i København i dag, og skaber hermed en fortælling, hvor de historiske referencer bevidst stritter i flere retninger og tegner et billede af både kontraster, forskellige valutaer og hierarkier i kulturens verden.

Anna Stahn har udformet udstillingsrummet på 3. sal som et konstrueret byrum med boulevard, bænke, henslængte damesko og henkastede kærlighedsbreve samt glimtvise billedfortællinger. Det hele rummer frit fabulerende referencer til fiskerkonerne på Gammel Strand, til de gæstfri, arbejdende kvinder i sidegaderne med fiskenavne som Laksegade og Hummergade, og til hattedamerne, der boede i de finere forhuse på blandt andet Gammel Strand. Det centrale værk  i udstillingen er et keramisk flisegulv med indgraverede billedfortællinger, der flyder ud i rummet og inviterer udstillingsgæsten på vandring. En tur ned af det keramiske gulv bringer gæsten forbi et par skulpturelle bænke i tekstiler, som Stahn har ladet udforme som kvindefigurer opstillet i udfordrende stillinger, der på samme tid byder velkommen til ophold og eftertænksomhed. I et hjørne er kærlighedsbreve efterladt i rige mængder– måske tiltænkt den heldige gæst. De eftertænksomme øjeblikke udgør en stille kontrast til de rejekællingeudbrud, som udstillingen også koger over af – blandt andet i et essay skrevet til lejligheden af Anna Stahn selv.

Anna Stahn er i sine tematikker optaget af kvindeliv, forbrug, forfald og udvekslinger mellem forskellige økonomier. Af dobbeltheden i både ord, begreber, situationer, objekter og karakterer. Temaerne pakker hun raffineret og tankevækkende ind i sine tegnede streger på papir, eller som til udstillingen; indridsede i fliseboulevarden, i objekter formet i tekstil eller ler, i ord og i værkernes titler. Stahn arbejder ofte i mindre formater. Til udstillingen i GL STRAND går hun denne gang op i format, og har udviklet en større samlet installation.

Om Anna Stahn

Anna Stahn (f. 1994) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2020 og arbejder med formater på papir, i tekst eller skulpturelt i keramik eller tekstiler. Gennemgående er hun indholdsmæssigt optaget af de sider af menneskets væren, som styres af vores begær og det imaginæres kraft og sætter med sine værker fokus på menneskets stærke tilknytning til den materielle verden.

Anna Stahns første soloudstilling hos Alice Folker i 2021 blev præmieret af Statens Kunstfond, hun har skabt et stort gavlmaleri på Valbyhallen, og står bag raderingerne i forfatter Olga Ravns prisbelønnede bog ”Mit arbejde”. I 2020 deltog hun på udstillingen ”Fed ler” på Gl. Holtegaard. Anna Stahn udgav i efteråret 2021 leporellobogen ”En film”.

Udstillingen er sponsoreret af

Augustinus Fonden - Aage og Johanne Louis-Hansens Fond - Grosserer L.F. Foghts Fond - Ny Carlsbergfondet - Københavns Kommune - Statens Kunstfond

Aktuelle udstillinger